smallBanner.jpg

Forbehandling

Forbehandling af aluminium

Formålet med forbehandlingen er primært at sikre den rette korrosionsklasse samt vedhæftningen mellem pulver og aluminium.

Selve emnet er naturligvis meget vigtig ift. at få den bedste overfladekvalitet herunder legeringstype, skarpe kanter, slagmærker, alder, limrester, svejsninger, ophængningsmuligheder, mv. Kontakt venligst salgssupport for rådgivning omkring dette.

Vi udfører den omfattende afrensnings- og forbehandlingsproces af aluminium på vores 6-zone horisontale sprøjteanlæg. Forbehandlingen sker i henhold til GSB AL 631 standarden med brug af GSB-godkendt kemikalieleverandør. I sin helhed går processen ud på affedtning/bejdsning af overfladen før en kemisk passivering af overfladen med Titan/Zirkonium så emnerne er klar til den efterfølgende pulverlakering.

Processen kan også bruges forud for limning. Eksempler på dette er vindmøllevinger samt dele til bilindustrien.

Følgende behandlingstrin bruges i forbehandlingen:

  • Affedtning/bejdsning
  • Skyl
  • DI-skyl
  • Konversionsbehandling
  • DI-skyl
  • DI-skyl < 30 microsiemens)

Desuden har vi også mulighed for at behandle jern og stål på vores 4-zones sprøjteanlæg med jernfosfatering samt slyngrensning.

De klassiske forbehandlinger er krom-fri, CR3, CR6 og pre-anodiseret. Den bedste og dyreste forbehandling er pre-anodiseret, som primært anvendes til svømmehaller og ved Vesterhavet – i Danmark. Vores afdeling i Them tilbyder primært en kromfri forbehandling, og vi har to horisontalanlæg og et vertikaltanlæg til formålet. 
 
En krom-fri forbehandling består typisk af flere trin/kar, hvor emnet renses, skylles og modtager den krom-fri væske. Selve styringen af de enkelte trin er ekstrem vigtig, og reguleres dagligt iht. anvisninger fra GSB-international, kemileverandøren samt ISO14001. De fleste test gennemføres på eget laboratorium, mens enkelte tests også gennemføres hos FEM instituttet i Tyskland.

Kontakt os

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os her eller på

Tlf: 97 35 22 22